030 – 850 54 49
Mediator Utrecht, Den Haag, Leiden, Delft - Echtscheiding & Mediaton Utrecht en Den Haag - Werkwijze Viae Novae Scheiding & Mediation

 

Werkwijze mediation

regio’s Utrecht – Den Haag – Amersfoort e.o.

 

Alhoewel iedere mediation maatwerk is hanteert Viae Novae Mediation in grote lijn de volgende werkwijze:

 

Mediationtraject

  • Na het maken van de eerste afspraak ontvangen jullie per e-mail een afspraakbevestiging en een korte vragenlijst. Ook ontvangen jullie ter voorbereiding daarbij de mediationovereenkomst. In de mediationovereenkomst, met toelichting, staan de “spelregels” voor mediaton vermeld.
  • Tijdens het eerste gesprek wordt de mediationovereenkomst met jullie doorgenomen en ondertekend. Aansluitend start het eerste mediationgesprek.
  • Na iedere bijeenkomst ontvangen jullie een kort verslag waarin met name de aandachts- en actiepunten voor het volgende gesprek beschreven worden.
  • Als jullie overeenstemming hebben bereikt zal de mediator de afspraken voor de kinderen opnemen in een ouderschapsplan. De afspraken die te maken hebben met de vermogensrechtelijke afwikkeling (zoals pensioen, partneralimentatie, de woning) worden opgenomen in een convenant.
  • Nadat jullie goedkeuring aan de conceptstukken hebben gegeven kunnen de definitieve stukken tijdens een laatste bijeenkomst worden ondertekend. Het mediationtraject kan aansluitend worden afgesloten. Viae Novae Mediation adviseert voor dit laatste gesprek het kantoor van de advocaat. De advocaat zal de stukken met jullie doornemen en bespreken waarna jullie ook in juridisch opzicht maximaal kunnen vertrouwen op de houdbaarheid van de afspraken die jullie hebben gemaakt.

 

Werkwijze opvolgende rechtbankprocedure

  • Indien een rechtbankprocedure nodig is zal de laatste bijeenkomst altijd plaatsvinden op het kantoor van de advocaat. De advocaat neemt het convenant en eventueel ouderschapsplan punt voor punt met jullie door en zal jullie hierbij waar dit nog nodig is van advies voorzien. Alles helemaal in orde? Dan kunnen de stukken worden ondertekend.
  • De advocaat dient het (echt)scheidingsverzoek voor jullie in bij de rechtbank en zal de formele (echt)scheidingsprocedure, die schriftelijk verloopt, verder voor jullie afwikkelen.

 

Voordelige tarieven maar kwaliteit voorop

De manier waarop Viae Novae de werkzaamheden van de mediator combineert met de werkzaamheden van de gespecialiseerde (vFAS) advocaat maakt dat jullie in alle opzichten verzekerd zijn van maximale deskundigheid maar wel tegen een bijzonder voordelig tarief. Bij Viae Novae spreken jullie de advocaat zelf en neemt deze de tijd om de stukken op een zorgvuldige, professionele wijze met jullie te bespreken als laatste check voordat deze voor jullie worden ingediend bij de rechtbank.

Evaluatie zorg- of omgangsregeling

 

Viae Novae Mediation biedt jullie de mogelijkheid om, een half jaar na de afronding van de scheidingsprocedure of het mediationtraject, in een eenmalig gesprek de in het ouderschapsplan afgesproken zorgregeling te evalueren en indien nodig aan te passen. Dit valt onder de kwaliteit van dienstverlening en hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Op de pagina over het ouderschapsplan vind je hierover meer informatie.

 

Viae Novae
Echtscheiding & Mediation

 

Mediation / Mediator in:
Utrecht – Leidsche Rijn – Maarssen – De Meern – Vleuten – Nieuwegein – IJsselstein – Vianen –
 Woerden – Gouda – Reeuwijk – Bodegraven – Baarn – Bilthoven – Hilversum – Eemnes – Leusden – Amersfoort – Mijdrecht – Den Haag – Zoetermeer – Rijswijk – Voorburg – Delft – Loosduinen – Alphen a/d Rijn – Leiden

 

T: 030 – 850 54 49

Meer informatie of afspraak maken?