030 – 850 54 49
Mediator en advocaat echtscheiding - Viae Novae Mediation - Mediator Utrecht - Den Haag - Leidsche Rijn - Maarssen - Woerden - Zoetermeer

 

De rol van de mediator

Een scheiding is vaak in de eerste plaats een emotioneel proces. Een gespecialiseerd mediator is bekend met de emotionele kant van een(echt)scheiding en heeft hier begrip voor. Binnen het mediationproces zal dan ook tijd en aandacht worden besteed aan de emotionele kant van de scheiding en is er ruimte voor de gevoelens die bij jullie spelen.

De mediator begeleidt jullie verder tijdens het hele mediationtraject en helpt jullie met elkaar te communiceren, naar elkaar te luisteren en soms moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Daarbij brengt de mediator structuur aan en maakt hij/zij met jullie inzichtelijk waar jullie belangen liggen en over welke onderwerpen afspraken gemaakt moeten worden.

Als jullie tot afspraken zijn gekomen zal de mediator deze voor jullie opnemen in een (echtscheidings)convenant. Afspraken voor de kinderen worden opgenomen in een ouderschapsplan. Als een rechtbankprocedure nodig is zullen deze stukken daarna bij de rechtbank worden ingediend.

 

 

De rol van de advocaat

Wist je dat, ook als je via mediation afspraken maakt, een advocaat in veel gevallen noodzakelijk is? En dat een advocaat ook binnen het mediationtraject een belangrijke rol speelt in jullie (echt)scheiding?

 

Rechtbankprocedure

Voor een rechtbankprocedure geldt een verplichte procesvertegenwoordiging. Dit betekent dat alleen een advocaat op dit moment nog een verzoek tot (echt)scheiding kan indienen bij de rechtbank. Een mediator is hiervoor niet bevoegd. Voor een afsluitende rechtbankprocedure wordt door mediators dan ook altijd samengewerkt met advocaten.

 

Deskundig advies van specialisten

Vooral een convenant is en blijft een juridisch complexe overeenkomst. Een niet goed of onvolledig opgesteld convenant kan in de toekomst tot problemen op verschillende gebieden leiden. Denk aan fiscale claims, maar ook in jullie onderlinge verstandhouding kunnen zich negatieve ontwikkelingen voordoen als de tekst van een convenant ontoereikend is of onduidelijkheden zou bevatten.

Viae Novae Mediaton werkt daarom bewust samen met uitsluitend ervaren, gespecialiseerde familierechtadvocaten. De kwaliteit van dienstverlening komt niet alleen tot uiting in de kennis en ervaring van deze advocaten, ook de werkwijze van deze advocaten is zorgvuldig en gericht op jullie belang bij duurzame, houdbare afspraken.

 

Ook deskundig advies van specialisten als een procedure niet nodig is

Voor veel zaken, zoals de de beëindiging van een samenwoning of van een samenlevingsovereenkomst, is geen rechtbankprocedure nodig. Viae Novae Mediation adviseert jullie ook in dat geval om de stukken als laatste check te bespreken met een gespecialiseerd advocaat.

 

 

Deskundig juridisch advies

Een afgestudeerd arts zal zich kunnen vestigen als huisarts. Daarmee is hij/zij nog geen specialist als cardioloog of longarts. In de advocatuur werkt het eigenlijk precies zo. Ook omdat het voor een advocaat onmogelijk is om alle veranderingen op alle rechtsgebieden bij te houden specialiseren veel advocaten zich op een of twee rechtsgebieden. En zeg nu zelf, wij gaan voor een hartoperatie toch ook niet naar de huisarts?

Viae Novae Mediaton werkt uitsluitend samen met ervaren, gespecialiseerde familierechtadvocaten. Deze advocaten, veelal leden van de vFAS (vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) of fiscalisten, zijn volledig op de hoogte van alle juridische- en fiscale aspecten die zich in scheidingssituaties voor kunnen doen. Voordat een advocaat zich kan aansluiten bij de vFAS heeft deze een jarenlange aanvullende opleiding gevolgd, speciaal gericht op alle aspecten die zich binnen het familierecht kunnen voordoen. Zowel juridisch als fiscaal. Dit maakt hen tot de specialisten binnen het familierecht.

In een rechtbankprocedure zal een van deze advocaten jullie in de procedure vertegenwoordigen. Voorafgaand aan de procedure zal deze advocaat in een persoonlijk gesprek het ouderschapsplan en het convenant met jullie doornemen en bespreken. Waar nodig zal de advocaat jullie daarbij van advies voorzien. Dit biedt jullie maximale zekerheid dat jullie afspraken ook juridisch juist zijn weergegeven en daardoor houdbaar zijn. Zelf hoeven jullie daarna niet naar de rechtbank, de formele afhandeling verloopt verder schriftelijk.

 

Meer weten?

📞 030 – 850 54 49

Deskundig juridisch advies

Een afgestudeerd arts zal zich kunnen vestigen als huisarts. Daarmee is hij/zij nog geen specialist als cardioloog of longarts. In de advocatuur werkt het eigenlijk precies zo. Ook omdat het voor een advocaat onmogelijk is om alle ver-anderingen op alle rechtsgebieden bij te houden specialiseren veel advocaten zich op een of twee rechtsgebieden. En zeg nu zelf, wij gaan voor een hartoperatie toch ook niet naar de huisarts?

Viae Novae Mediaton werkt uitsluitend samen met ervaren, gespecialiseerde familierechtadvocaten. Deze advocaten, veelal leden van de vFAS (vereniging Familierecht Advocaten Scheidings-mediators) of fiscalisten, zijn volledig op de hoogte van alle juridische- en fiscale aspecten die zich in scheidings-situaties voor kunnen doen. Voordat een advocaat zich kan aansluiten bij de vFAS heeft deze een jarenlange aanvullende opleiding gevolgd, speciaal gericht op alle aspecten die zich binnen het familierecht kunnen voordoen. Zowel juridisch als fiscaal. Dit maakt hen tot de specialisten binnen het familierecht.

In een rechtbankprocedure zal een van deze advocaten jullie in de procedure vertegenwoordigen. Voorafgaand aan de procedure zal deze advocaat in een persoonlijk gesprek het ouderschapsplan en het convenant met jullie doornemen en bespreken. Waar nodig zal de advocaat jullie daarbij van advies voorzien. Dit biedt jullie maximale zekerheid dat jullie afspraken ook juridisch juist zijn weer-gegeven en daardoor houdbaar zijn. Zelf hoeven jullie daarna niet naar de rechtbank, de formele afhandeling verloopt verder schriftelijk.

 

Meer weten?

📞 030 – 850 54 49

Viae Novae
Echtscheiding & Mediation

 

Mediation / Mediator in:
Utrecht – Leidsche Rijn – Nieuwegein – IJsselstein – Vianen –
De Meern – Vleuten – Maarssen – Woerden – Gouda – Reeuwijk – Bodegraven – Baarn – Bilthoven – Hilversum – Eemnes – Leusden – Amersfoort – Mijdrecht – Zoetermeer – Den Haag – Rijswijk – Voorburg – Delft – Loosduinen – Alphen aan den Rijn – Leiden