FAQS

Veelgestelde vragen

Kan ik ook alleen een afspraak maken?

In principe niet. Bij mediation is het de bedoeling dat jullie samen aan de mediationgesprekken deelnemen. Alleen in uitzonderlijke gevallen, en met instemming van alle betrokkenen, kunnen afzonderlijke intakegesprekken plaatsvinden.

Ik weet niet of mediation bij ons zal werken, hoe kom ik daarachter?

Maak eenvoudig een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek gaan we samen na of mediation de beste mogelijkheden voor jullie biedt of dat ieder een eigen advocaat een betere optie is.

Kan ik bij Viae Novae terecht voor een advocaat?

Nee, Viae Novae is een scheidingspraktijk die zich alleen richt op mediation. Er werken geen advocaten. Viae Novae werkt wel samen met advocaten en kan je desgewenst naar een van deze advocaten verwijzen.

Mijn partner wil geen mediation, wat nu?

Mediation kan alleen plaatsvinden als jullie er allebei voor kiezen om samen tot oplossingen/afspraken te willen komen. Op vrijwillige basis dus. Je kunt je partner wel informeren over mediation en samen nagaan wat de alternatieven zijn. Bij twijfel kan het gratis kennismakingsgesprek jullie helpen een keuze te maken.

Wij willen de alimentatie opnieuw laten berekenen, kan dat?

Jazeker kan dat. Als er na de scheiding iets is veranderd kan het zijn dat de bedragen aangepast moeten worden. Willen jullie samen een nieuwe berekening laten opstellen en/of nieuwe afspraken vastleggen, dan zijn jullie van harte welkom. Klik hier voor meer informatie.

Wij willen onze scheiding online regelen, kan dat ook?

Dat kan zeker. Het enige verschil met een fysieke mediation is dat de mediationgesprekken online plaatsvinden. En de kosten vallen iets lager uit.

Andere vragen

Staat jouw vraag er niet tussen of heb je liever persoonlijk contact? Bel me, ik help je graag verder!

T 085 - 060 50 98

T 085-0605098