Werkwijze mediation
Mediator Utrecht – Den Haag – Amersfoort
Scheiden en een mediator, hoe werkt het?
Binnen het mediationtraject werken we samen aan afspraken waar jullie je allebei in kunnen vinden. Tijdens het hele traject begeleid ik als mediator de gesprekken, voorzie ik jullie van zoveel mogelijk informatie en help ik jullie met elkaar te communiceren. Na iedere bijeenkomst ontvangen jullie een kort verslag met daarin (met name) de aandachtspunten voor de volgende bijeenkomst, samen met de steeds bijgewerkte concepstukken.
De bedoeling is dat jullie goed geïnformeerd tot afspraken komen die ook voor de toekomst een fundament vormen. Zeker als jullie kinderen hebben is dit belangrijk, omdat afspraken voor de kinderen na verloop van tijd vaak aangepast moeten worden, maar ook afspraken over partneralimentatie of de eigen woning kunnen in de toekomst om aanpassing vragen.
Een vast verloop van een mediationtraject valt niet zomaar te geven omdat iedere mediation een eigen dynamiek kent. Voor een complexe scheiding kan het daarbij ook nodig zijn expertise van derden in te roepen. Denk bijvoorbeeld aan advocaten, fiscalisten of financieel adviseurs.
Om je een indruk te geven vind je hieronder een beknopt overzicht op de hoofdlijn, bestaande uit vier stappen.
Scheiden en een mediator, hoe werkt het?
Binnen het mediationtraject werken we samen naar afspraken waar jullie je allebei in kunnen vinden.
Tijdens het hele traject begeleid ik als mediator de gesprekken, voorzie ik jullie van zoveel mogelijk informatie en help ik jullie met elkaar te communiceren. Na iedere bijeenkomst ontvangen jullie een kort verslag met daarin (met name) de aandachtspunten voor de volgende bijeenkomst, samen met de steeds bijgewerkte conceptstukken. De bedoeling is dat jullie tot afspraken komen die ook voor de toekomst een fundament vormen. Zeker als er kinderen zijn is dit belangrijk, omdat afspraken voor de kinderen na verloop van tijd vaak aangepast moeten worden, maar ook afspraken over partneralimentatie of de eigen woning kunnen in de toekomst om aanpassing vragen.
Mediationtraject
Een vast verloop van een mediationtraject valt niet zomaar te geven omdat iedere mediation een eigen dynamiek kent. Voor een complexe scheiding kan het daarbij ook nodig zijn expertise van derden in te roepen. Denk bijvoorbeeld aan advocaten, fiscalisten of financieel adviseurs.
Om je een indruk te geven van het mediationtraject vind je hieronder een beknopt overzicht op hoofdlijnen, bestaande uit vier stappen.
Verloop
van een mediationproces
#1
Kennismaking
Informatie
Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek geef ik jullie alle benodigde informatie om na te kunnen gaan of mediation bij jullie past. Ook ontvangen jullie hierbij een prijsopgave, geen verrassingen achteraf.
#2
intakegesprek
eerste gesprek
We bespreken de aanleiding voor het mediationtraject en inventariseren wat er geregeld moet worden. Jullie ontvangen hierna een overzicht van de in te zenden stukken en informatie.
#3
aan de slag
conceptstukken
Tijdens de volgende gesprekken werken we de conceptstukken samen verder uit. Na iedere bijeenkomst ontvangen jullie bijgewerkte conceptstukken.
#4
afronding
vastlegging
Helemaal tevreden? Dan kunnen de stukken tijdens de laatste bijeenkomst ondertekend worden. Eventueel volgt hierna nog de rechtbankprocedure, die helemaal schriftelijk verloopt.
Mediation, scheiden in goed overleg
Scheiden met gedragen afspraken die bij jullie passen en die een basis vormen voor de toekomst?
Ik ontmoet jullie graag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
T 085 - 060 50 98
T 085-0605098